Besser Hovedgade 53, Besser
8305 Samsø

Tilbage

Madebjerggaard - en ejendom i særklasse.

Samsø Mægleren har nu fornøjelsen af at udbyde Madebjerggaard i udkanten af Besser til salg.
Den smukke ejendom, der fra vejen har et meget symmetrisk udseende, er én af Samsøs mest statelige og præsentable ejendomme.
På den nordvendte gårdsplads er der god plads til at stille bilen og lade sig føre op af den smukke svungne trappe til hovedbygningen. Fra trappen er der direkte udsigt til egen skov, idet de tidligere avlsbygninger i dag er fjernet.
Vi går indenfor i den store og meget smukke hall, der her, ligesom i det meste af huset har højt til loftet, og utroligt flotte udskæringer i hanebåndene. Her er store stuer og værelser, samt et dejligt køkken/alrum med smukke panel-vægge og et UnoForm snedker-køkken. Alle disse rum står klar til at modtage dig, din familie og dine gæster.
Fra stuerne er der udgang til den syd- og vestvendte terrasse, der er hævet i niveau i forhold til grunden, hvorfor man fra denne terrasse har en fantastisk udsigt over ejendommens store forhave.
Farvevalget i stueetagens rum er nøje udvalgt, så de passer til rummene og giver ejendommen en helhed. Når man kommer ind i rummene kan man i dag, over 100 år efter ejendommens opførelse, virkelig forestille sig hvordan ejendommen kunne have set ud da den stod færdigopført i 1915.
1. salen, hvortil der er hele 2 opgange, er lige nu udnyttet med tre store værelser og et badeværelse med gulvvarme. Den resterende del af 1. salen står uudnyttet hen, og kun fantasien sætter grænser for, hvad disse rum kan benyttes til. På den uudnyttede del af 1. salen er der også her er en fantastisk loftshøjde og mulighed for at lave fritlagte hanebånd.
Kælderen, der har en fin loftshøjde og strækker sig under ca. 2/3 af huset, byder ligeledes på flere store og meget brugbare rum til f.eks. værksted, opbevaring og brænde/fyrrum. Kælderen har 2 indgange således denne kan tilgåes både ude- og indefra. I kælderen er ejendommens fastbrændselsfyr placeret.

Omgivelser
Ejendommens grundareal udgør i dag 1,8 HA jord beliggende omkring stuehuset. Jordarealet består bl.a. af en meget stor park-lignende have, primært udlagt med græs, bede og store gamle træer. Haven er delt i to og byder således på en dejlig stor have foran huset, hvor der er god plads til at lege, spille bold eller nyde solen i havemøblerne. På den vestlige side af indkørslen er endnu en skøn have med enkelte gamle frugttræer, og desuden udlagt i græs.
Bag ejendommen mod nord ligger en lille, selvsået skov, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse og bygge huler.
De tidligere udbygninger der hørte til ejendommen er revet ned af tidligere ejer, hvorfor vedligeholdelsen af ejendommen udelukkende begrænser sig til stuehuset.

Historiens vingesus
Madebjerggaard emmer af historie, og ejendommens, samt dens tidligere beboeres historie er godt beskrevet i litteraturen.
Den nuværende ejendom stammer fra 1915, bygget af den driftige og fremsynede Mikkel S.Holm, for hvis familie, der på gårdspladsen er opsat en meget stor sten med generationernes navne indgraveret.
At gården, da den blev bygget, har været én af de store gårde i området, vidner hovedhusets tre skorstene og tre indgange om, ligesom den u-formede indkørsel med to udkørsler til vejen også den dag i dag er med til at give ejendommen prægtighed.
Ejendommen fremstår i dag med den samme facade og klimaskærm som da den blev bygget, og her får du derfor velholdte vinduer af kernetræ med skønne forsatsruder, og røde teglsten både på facaden og på taget. Facaden fremstår, med undtagelse af meget få ændringer, som da den blev bygget i 1915.
Samsøs første fællesmejeri blev grundlagt på Madebjerggaard, og blev senere solgt og omdannet til andelsmejeri. Madebjerggaard mejeri har igennem tiden bl.a. været kendt i Danmark og udlandet for dens smør og osteproduktion. Mejeriet på Madebjerggaard blev nedrevet i 1984, efter lukning af mejeriet.

Energi
Ejendommen der er energirenoveret med størst mulig respekt for den smukke facade, fremstår lige nu i en god isoleringsstand idet den både er hulmursisoleret og ekstra isoleret på loftet. Til ejendommen hører også en hustandsmølle fra 2012, der sørger for, at elforbruget, både til alm. husholdsningsforbrug og til luft-til-vand-pumpen minimeres. Ejendommen har forskellige muligheder for varmetilførsel, både fra luft-til-vand pumpen, men den kan også opvarmes fra ejendommens fastbrændselsfyr, ligesom solvarme-panelerne hjælper til opvarmning af vand.
I denne ejendom er der derfor rig mulighed for at udnytte de mange forskellige teknologier, således at ejendommens energiforbrug minimeres og i videst mulig omfang kommer fra egne kilder. Dette ses også af ejendommens forbrugsafhængige udgifter der fremgår af salgsopstillingens side 3.

Beliggenhed
Madebjerggaard er beliggende i udkanten af Besser, lige indenfor byafgrænsningen. Besser er en by med mange fastboende i alle aldersklasser, og byen byder bl.a. på cafeér, keramikværksted, forsamlingshus, oplevelsesmuseum og en aktiv borgerforening. I centrum af byen findes byens samlingssted Pederspladsen, der byder på legeplads, grill-plads og borde-bænkesæt.
Madebjerggaard ligger på vejen mod Besser Rev, et skønt udflugtsmål og et naturreservat i særklasse, der bl.a. er yngleområde for vandfugle og hvor man også kan være heldig at se sæler. For enden af Besser Rev ligger resterne af skanserne fra Englandskrigen, og man kan på gåturen nyde udsigten ud over hele det fredede område Stauns Fjord.
Et andet udflugtsmål indenfor kort afstand af ejendommen kunne være en gåtur ad markvejene til Udsigtstårnet og videre til den østvendte strand, der både kan benyttes til badning og fiskeri.
Sidst men ikke mindst er det naturligvis også en mulighed at køre ud og gå en runde på Samsøs smukt beliggende golfbane, der ligger kun 2 km fra denne ejendom.

Muligheder
Mulighederne på denne ejendom er uendelige og strækker sig lige fra familien der ønsker sig et historisk, smukt og præsentabelt hjem, til parret der ønsker at drive kursusejendom eller B&B. Der kan i denne ejendom også blive plads til to familier der ønsker sig god plads inde, og hver sin have ude.
- Kun fantasien sætter grænser for, hvad denne ejendom kan udnyttes til!
Fakta

Sags nr.20-294
BoligtypeVilla
Boligareal291 m²
Kælder160 m²
Grundareal18.120 m²
Værelser10
Opført1915
Kontantpris3.995.000
Udbetaling200.000
Ejerudgift2.305
EnergiklasseD
Udhus44 m²
Carport43 m²

Dokumenter


Links

Andre boliger

Måske kunne disse være interessante?